perjantai 18. tammikuuta 2013

Jäätävän kuumaa

Olen ollut täällä vasta 2,5 viikkoa, mutta tuntuu jo siltä kuin olisin elänyt täällä pitempään. Melkein kaikki kurssini ovat alkaneet, vain islannin kielikurssi alkaa vasta ensi viikolla. Tarjonta opintojen puolesta on hyvin monipuolista, saman tiedekunnan sisällä on huikea määrä laitoksia ja laitoksilla pääaineita niin, että olen jo ihan sekaisin, minkä alle kaikki täällä järjestyy. Alustavat kurssivalinnathan tehtiin jo haun yhteydessä syksyllä, mutta virallisesti kursseille ilmoittaudutaan viimeistään paikan päällä Uglassa. Olisin varmaan valinnut 60 opintopisteen edestä kursseja, jos olisin saanut, mutta maksimi on 40 (määrän ylittäville kursseille ei pysty ilmoittautumaan). Täällä on käytössä ECTS-järjestelmä, joka vastaa meidän opintopistejärjestelmää. Yksi ECTS vastaa siis suurinpiirtein yhtä OP:tä työmäärässä. Siksi onkin helppoa valita kursseja, jotka pystyy hyväksilukemaan kotiyliopistossa ja joilla pystyy korvaamaan kotiyliopiston kursseja. Itse lähdin hakemaan mielenkiintoisia kursseja, joita ei kotona järjestettäisi. Päädyin lopulta kivuliaiden karsimisten jälkeen ottamaan Nature Based Tourism -, Icelandic Nature and Cultural Legacy -, Icelandic Vocabulary I - ja Volcanology -kurssit. Glaciologia piti valitettavasti karsia kokonaan opintopisteiden vuoksi ja kulttuurikurssikin on osittain päällekkäin kielikurssin kanssa.

Kurssit pidetään englanniksi ja aineisto on myös englanniksi. Kirjastosta löytää jonkin verran kurssilukemistoa, mutta saatavuus on vähintään yhtä vaikeaa kuin Jyväskylässä massakursseilla. (Kirjastosta löytyy kylläkin paljon suomenkielistä luettavaa ja myös Hesari saapuu muutaman päivän viiveellä.) Hyvä puoli valitsemissani kursseissa on, että yhteenkään ei ole tarvinnut ostaa omaa kirjaa. Kursseilla tehdään paljon projekti- ja ryhmätöitä ja jokaisella tunnutaan pitävän jonkinlainen esitelmä kurssin lopulla. Myös maastotöitä ja retkiä on jokaisella kurssilla. Kurssit kestävät koko kevään ja ovat aina samaan aikaan viikolla, joten lukujärjestys pysyy samana koko kevään.

Näiden yksi luento kestää vain 40 minuuttia ja niitä on yleensä kaksi peräkkäin... ja välissä aina 10 minuutin tauko. Päivän ensimmäiset luennot alkavat 8:20. Tästä seuraa, ettei luentojen alkamis- ja loppumisaikoja voi millään muistaa ulkoa ja että siirtyminen rakennuksesta toiseen pitää suorittaa tuossa 10 minuutissa, mikäli heti perään alkaa seuraavan kurssin luento. School of Education sijaitsee omalla kampuksellaan noin kolmen kilometrin päässä ja ikäväkseni yksi kursseistani pidetään siellä. Minulla on siis vain 10 minuuttia aikaa siirtyä toiselle kampukselle...

Häivähdys Sinistä


Aloitimme viikonlopun rennosti pulikoimalla meressä. Nauthólsvíkissä on paikka, jossa pystyy pulahtamaan jääkylmässä meressä (tällä kertaa noin 3-asteista) ja nauttimaan sen jälkeen rentouttavasta kuumakylvystä ulkosalla. Paikka on auki vain kaksi tuntia kerrallaan, mutta se on ilmainen. Missiona on käydä tutkimassa kaikki muutkin Reykjavikin "uimalat".





Btw, kannattaa ottaa kaikki korut pois suihkuun tai minne tahansa kuumaan veteen mennessään. Kuuma vesi sisältää rikkiä (siksi se haiseekin), joka tummentaa mm. hopeakorut. Onneksi pienen ruokasoodaliotuksen jälkeen koru on ennallaan.

Ennen
Jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti