lauantai 5. tammikuuta 2013

Suomalainen, norjalainen ja kiinalainen...

Operaatio integroituminen alkoi. Tänään vaihto-oppilaat järjestivät omatoimisesti tapaamisen paikallisessa pubissa facebookin kautta. Sana levisi ja lopulta koko paikka oli täynnä vaihtareita niin, että kun lopulta saavuimme jetlagista kärsivän kiinalaiskämppikseni kanssa paikalle, ei pubissa muita ollutkaan. Kaiken lisäksi kävi ilmi, että suurin osa oli joko suomesta tai norjasta. Olin osannut odottaa tätä, koska facebook-ryhmän perusteella suomalaiset ovat ainakin niitä aktiivisimpia ja esittäytymisen sai aloittaa melkeinpä suoraan suomeksi.

Islannin yliopiston on tarkoitus tarjota jokaiselle vaihtarille tutori, "buddy", mutta paikallisten innostus toimintaan on vähäistä ja joka vuosi kansainvälisiä tutoreita on yhä vaikeampi saada. Tänä keväänä meille kaikille ei ilmeisesti tule riittämään omaa buddya ja ensimmäisetkin saavat kontaktihenkilönsä vasta viikon päästä. Suuria toiveita buddy-ohjelman suhteen ei siis kannata rakennella.

Oli kuitenkin huojentavaa kuulla muilta vaihtareilta, kuinka hekin ovat sekaisin kurssien kanssa, eivätkä tiedä, mitä voivat ottaa. Maanantain orientaatiotapaamisessa pitäisi selvitä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti