perjantai 22. maaliskuuta 2013

Savulahdesta

Historiankirjat kertovat, että kun ensimmäinen virallinen siirtolainen Ingólfur Arnarson purjehti Islantiin 870-luvulla, hän heitti laivasta mukanaan kuljettamat pyhät patsaat ja sanoi perustavansa kylän sinne, missä ne tulisivat rantaan. Patsaat rantautuivat saaren lounaisrannikolle, joka oli geotermisten lähteiden takia utuinen. Arnarson antoi paikalle nimeksi Reykjavík, joka tarkoittaa sananmukaisesti 'savuista lahtea'. Nykyisin Suur-Reykjavikin alueella asuu noin 200 000 asukasta koko maan reilusta 300 000:sta. Reykjavik on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki ja ehkä turvallisin pääkaupunki ikinä! Tylsistymään ei pääse, sillä kaupungissa tapahtuu aina jotain. Joka viikonloppu on jonkinlainen festivaali menossa tai sitten sisäänpääsy museoihin tai elokuviin ilmainen.

Bergstaðastræti

Frakkastígur

Bergþórugata

Kárastígur ja Esja kattojen yläpuolella

Skólavörðustígur
Viðey-saari ja sammutettu Imagine Peace Tower

Loisto
Aitaa
Talo Skeljanesissa
Pilviä
Laugavegur lumipyryssä

Laugavegur

Ilmeisesti nuorisolle pyhitetty paikka
Suomi PRKL! Kahden suomalaisen perustama kauppa, jossa myydään suomalaisia design-tuotteita ja Fazerin sinistä.
Aurinkoinen päivä Reykjavikissa
Oppitunti metsässä
Rantakallioilla
Hämmentävä kivi Seltjarnarnesissa. Kiveen on kaiverrettu(?) allas, johon pulppuaa altaan pohjasta kuumaa vettä.
Lämmittelemässä
Seltjarnarnes ei oikeastaan ole Reykjavikia, vaikka se onkin saman niemen kärjessä, vaan ihan eri kunta. Päästäkseen maateitse muualle, seltjarnarnesilaisen täytyy kulkea Reykjavikin läpi.

Höfði House on Reykjavikin keskustassa oleva kuuluisa rakennus, jossa presidentit Ronald Reagan ja Mihail Gorbatšov neuvottelivat kylmän sodan päättymisestä. Tapauksesta ollaan parhaillaan filmaamassa elokuvaa.
Täällä neuvottelut käytiin. Höfði ei ole tavallisesti yleisölle avoinna, mutta viime vuosina siellä on alettu järjestää avoimien ovien päiviä ja opastuksia kesäisin.
Kuuluisat kättelytuolit
Talossa sanotaan kummittelevan naisen haamu, jonka epäiltiin jouduttaneen myös suurvaltojen neuvotteluja. Nainen ilmestyy yleensä näissä portaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti